Dakloze kan na de avondklok niet verdampen

Hoe Corona leidde tot een crisis onder de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.

In een tentje in de bosjes van een park, met een slaapzak in een portiek of op een stuk karton op een gesloten caféterras, in de grote steden lijken steeds meer daklozen buiten te slapen. Zeker na de sluiting van de corona-noodopvang, leeft een groeiende groep Oost-Europese arbeidsmigranten op straat, zien hulporganisaties.

De sluiting van de corona-noodopvang in juni heeft deze groep arbeidsmigranten zichtbaar gemaakt. Die noodopvang voor daklozen was tijdens de lockdown open voor iedereen. Nu die is gesloten, zien hulporganisaties de terugstroom naar de straat. Oost-Europeanen die niet jaren in Nederland hebben gewerkt, komen volgens de regels namelijk niet in aanmerking voor de nachtopvang. Dus is hun lot vaak een gekraakte woning, een tentje onder een brug of een bankje in een park.

Brandiacs is al 16 jaar gevestigd in het Epicentrum van Amsterdam. Hier is deze impasse voor de omschreven doelgroep pijnlijk zichtbaar. Ter ondersteuning van het vragen van aandacht voor deze problematiek verzorgden wij voor de betrokken hulporganisaties op pro deo basis diverse communicatiemiddelen.

Bron: RTL

Ook zin kennis te maken?

NU AL LEUK!

We zijn enorm nieuwsgierig naar jouw wensen, doelen en verhalen over jouw onderneming. Moet je zichtbaarheid vlotgetrokken worden? …en heb je concrete ideeën die je graag door ons laat uitwerken? Of heb je juist geen idee waar je moet beginnen? Laat van je horen! Wij zullen ervoor zorgen dat jij scoort!